Uitgelegd! Waarom zit er vaak een witrand rond prints?

Je ziet vaak een witte rand rond prints. Maar waarom? Kunnen jullie niet randloos printen? Natuurlijk kan dat, maar een witrand heeft zo z'n voordelen. Lees mee en ontdek ze.

Handschoentjes aan!

Een geprint portfolio bevat je strafste foto's. Het is de beste (lees: meest indrukwekkende) manier om je werk te tonen. Meestal kiezen fotografen voor een courant formaat, in de buurt van een A4 of A3 (20 x 30 of 30 x 40, bij benadering). Zo kunnen je prints ook in een map, of in een mooie opbergdoos.

Lekker hanteerbaar

Een witrand heeft minstens twee voorname redenen. De eerste is erg praktisch. Zo'n portfolio maak je natuurlijk om te bekijken. Dat betekent dat de prints vaak door jouw of door iemand anders zijn, haar of hun handen gaan. En dan wil je natuurlijk geen vingers op je print. Een witrand is dan erg dankbaar, want je kan de print makkelijk hanteren. Je raakt enkel het onbedrukte gedeelte aan. En dat doe je het liefst van al met mooie witte handschoenen.

Papier-wow!

Daarnaast toont een witrand de pracht van het papier. Dat papier kan erg glad zijn of net hoogglanzend. Door het onbeprinte papier te zien heb je een referentie en kan je de tonaliteiten in het beeld veel beter beoordelen.

Portfoliootje graag?

Alles begint natuurlijk met je selectie. Als je die hebt kan je eenvoudig de prints bestellen op het formaat van jouw keuze. Bij het bestellen kan je ook kiezen voor een witrand. Maar natuurlijk is maatwerk mogelijk, op alle vlakken. Wil je je prints graag op een DIN A3+, omdat je al een speciale map hebt? Of liever op een standaard A4? Dat kan natuurlijk ook. We hebben het liggen op vellen. Kom daarvoor even langs, of beschrijf heel goed wat je wil via mail.

Hopelijk tot binnenkort!

Getagged met: Uitgelegd!
Deel:

Nieuwere post